0

Полезна информация относно зарядните устройства

08.04.2019 г.

n11
n12

С помощта на тази информация ще се опитаме да ви ориентираме в тематиката, като се надяваме се да ви спестим някои грижи, допълнителни разходи и губене на ценно време, защото така или иначе сме обвързали живота си с всевъзможни мобилни устройства и бързото и правилно набавяне на енергия за тях ни прави по-малко зависими.

На пазара съществуват множество предложения от този вид продукти, обаче с недостатъчни познания за тях и пренебрегването на добрата „Хигиена”, имаща общо със зареждането, твърде често се оказва, че просто сме се сдобили с още един проблем.

Стигайки до необходимостта да си набавим зарядно устройство често се сдобиваме с каквото и да било „Важното е да евтино”, което първоначално може и да е оправдано, но започвайки употребата им е възможно да започнат някои нежелани ефекти дори и да не ги забелязваме първоначално. Затова полезно за потребителя е да има предвид долуописаните факти и до колкото е възможно да съобразява избора си с тях. Ето някои от насоките, имащи значение при избора на такъв продукт:

  • 1. Качествена филтрация на входящото напрежение. Независимо дали идва от електрическата мрежа в дома или пък от инсталацията в автомобила, винаги са налице пикове и сривове, които могат да повредят скъпоструващ електронен компонент в телефона или пък батерията му.
  • 2. Надежни защити против: късо съединение, прегряване, презареждане, обръщане на поляритет и т.н., все ситуации при, които за безопасност подаването на енергия автоматично се преустановява, ако зарядното, което използваме е на ниво.
  • 3. Реална мощност на зарядното. Често тя съвсем не отговаря на обявената върху опаковката или самия продукт. Това може да не бъде пагубно за зарежданото устройство, но със сигурност ще ви накара да почакате доста повече за зареждането му. Използвайки, оригиналното зарядно, идващо с мобилното устройство, обикновено свикваме с по-краткия период на заряд, но когато използваме некачествено такова, това време значително се увеличава и нарушава гъвкавостта ни в ежедневието.
n13
  • 4. Икономичност и еко ориентираност. При изработването на некачествените зарядни най-често се използват твърде токсични материали имат слабо КПД и обикновено продължават подаването на енергия към зарежданите устройства дори и след достигане на пълен заряд, като допълнително натоварват батерията и електронния модул отговорен за зареждането, а от еко гледна точка това е и допълнителен разход на енергия.
  • 5. Безопасност. Не са редки случаите, когато некачествени зарядни, било то поради невъзможност да отговорят на обявеното натоварване или лоша изработка се самозапалват и могат да предизвикат доста щети.
n12
n12

В крайна сметка нашата препоръка е да се насочите към използването на оригинални захранващи устройства или пък такива, притежаващи необходимите защити и характеристики необходими за качествено и безопасно зареждане. За съжаление не винаги бихте успели да получите изчерпателна информация за вече споменатите неща, но пък можете да възползвате от някои елементарни трикове, като например:

  • - Не избирайте съмнително евтини продукти
  • - Оглеждайте качеството на видимите материали и наличието на достатъчна техническа информация върху продукта и опаковката (ако има такава)
  • - Изрично се интересувайте за автентичността на продукта или за неговата надежност по отношение на бранд, реални характеристики и т.н.

Предлагани в нашия сайт зарядни устройства, на които можете да се доверите

Ние от mobel.bg сме на ваше разположение и при необходимост ще ви консултираме за вашия най-удачен избор съобразен с реалните ви нужди.

Следва продължение на темата, в която ще ви дадем информация за зарядните устройства и смартфоните, използващи технологии за Бързо Зареждане.

Още новини

n31_s
Зарядни устройства

Какво трябва да знаем за кабелите

04.06.2019 г.

Вида на използваните кабели е от съществено значение, не само за оптималния процес на зареждане или трансфер на данни, но и за техническата безопасност на мобилните устройства.

Прочети повече
n21_s
Зарядни устройства

За притежатели на смартфони, използващи режими за Бързо Зареждане

20.05.2019 г.

Настоящата информация има за цел да ви потопи във високите технологии приложими при Бързото Зареждане, което вече е неизменна част от всеки смартфон от по-висок клас, както и да ви насочи към адекватния продукт приложим с вашето устройство, за да използвате пълния му потенциал заложен от производителя.

Прочети повече
n11_s
Зарядни устройства

Полезна информация относно зарядните устройства

08.04.2019 г.

С помощта на тази информация ще се опитаме да ви ориентираме в тематиката, като се надяваме се да ви спестим някои грижи, допълнителни разходи и губене на ценно време, защото така или иначе сме обвързали живота си с всевъзможни мобилни устройства и бързото и правилно набавяне на енергия за тях ни прави по-малко зависими.

Прочети повече
  • новини 1 - 3 от 3