0

Какво трябва да знаем за кабелите

04.06.2019 г.

Вида на използваните кабели е от съществено значение, не само за оптималния процес на зареждане или трансфер на данни, но и за техническата безопасност на мобилните устройства.

Тук ще споменем някои основни опорни точки, имащи значение за нуждите на потребителя.

Ще започнем със скритата за окото вътрешна гъвкава част, изградена от отделни снопове тънки метални нишки разположени в електроизолационен гъвкав материал. Тези вътрешни снопчета пък от своя страна могат индивидуално или групово да са облечени в най-често алуминиево фолио или оплетка, имаща основна цел - изолация от външни електромагнитни влияния.

n31
n32

Броят и общото сечение на металните нишки във всяко снопче имат значение за това, каква мощност е способен да пренася съответния кабел, което е особено важно за смартфоните и зарядните устройства, използващи режими за Бързо Зареждане, а за добрия трансфер на данни особено важна е и споменатата защита от електромагнитни смущения.

n33
n34

Продукти поддържащи функция за Бързо зареждане в нашия сайт

Накрая, всички тези споменати компоненти от кабела се намират в обща обвивка от PVC, силиконов, текстилен или друг материал, който също не е за подценяване. Той трябва да е достатъчно устойчив и с противопожарни свойства за защита при късо съединение или прегряване.

Някои кабели за мобилни устройства, като тези на Apple имат вградени чипове чрез, които производителя осъществява определени контроли по отношение на работата им. Тук основния проблем за потребителя е че, ако произхода на този чип не е оригинален или сертифициран, след различен период от време или пък понякога след ъпдейт, работата на кабела бива ограничавана или директно блокирана.

n35
n36

Друг важен компонент от кабелите са Конекторите, които осъществяват директния контакт със свързваните устройства. Те трябва да са стабилни и сигурно свързващи гъвкавата част на кабела с металните куплунги, влизащи в устройствата. Тук е и мястото да ви посъветваме да издърпвате кабелите, като ги придържате за конекторите, а не за гъвкавия шнур, това значително ще удължи живота им. Допирните металните пластини пък трябва да са с антикоризиони свойства и достатъчно гъвкави за сигурна връзка дори и при разместване на кабела.

Добрият кабел е предпоставка за безопасност, той пести време при заряд или пренос на вашите данни, той е и гарант, че ще разполагате с пълния потенциал на устройствата, затова нашия съвет е да насочвате избора си към оригинални или други достатъчно квалитетни продукти от този вид. Некачествените кабели освен, че не могат да подсигурят упоменатото, но и са причина за твърде честата им подмяна, а понякога и в абсолютна невъзможност да изпълняват предназначението си.

Бъдете внимателни най-вече при избор на кабел за устройства използващи по-голяма мощност, Бързо Зареждане или при необходимост от Високоскоростен Трансфер на данни.

Продукти от категория Кабели в нашия сайт

Ние от mobel.bg освен че, разполагаме с богат асортимент от качествени продукти, сме на ваше разположение и при необходимост ще ви консултираме за вашия най-прктичен избор.

Още новини

n31_s
Зарядни устройства

Какво трябва да знаем за кабелите

04.06.2019 г.

Вида на използваните кабели е от съществено значение, не само за оптималния процес на зареждане или трансфер на данни, но и за техническата безопасност на мобилните устройства.

Прочети повече
n21_s
Зарядни устройства

За притежатели на смартфони, използващи режими за Бързо Зареждане

20.05.2019 г.

Настоящата информация има за цел да ви потопи във високите технологии приложими при Бързото Зареждане, което вече е неизменна част от всеки смартфон от по-висок клас, както и да ви насочи към адекватния продукт приложим с вашето устройство, за да използвате пълния му потенциал заложен от производителя.

Прочети повече
n11_s
Зарядни устройства

Полезна информация относно зарядните устройства

08.04.2019 г.

С помощта на тази информация ще се опитаме да ви ориентираме в тематиката, като се надяваме се да ви спестим някои грижи, допълнителни разходи и губене на ценно време, защото така или иначе сме обвързали живота си с всевъзможни мобилни устройства и бързото и правилно набавяне на енергия за тях ни прави по-малко зависими.

Прочети повече
  • новини 1 - 3 от 3